zaterdag 15 oktober 2011

Trots

Soms ben je trots. Nu ben ik dat ook. Nederpix brengt een boek uit: Beleef Buiten.

Als je dan wordt gevraagd om een foto voor de cover te leveren, dan doet dat wel iets met me. Stress, als blijkt dat door een crash van de pc de foto niet in hoge resolutie er meer is, maar dan een tevreden gevoel als het lukt om de foto samen met Nederpix op de voorkant te krijgen. Hieronder het resultaat.



De eekhoorn foto is van ondergetekende.

woensdag 5 oktober 2011



Zaterdagmorgen 24 september om 6.30 uur met Rick Tibbe vertrokken naar het park in Denemarken waar de edelherten te spotten zijn, Jaegersborg.
Doordat we op tijd vertrokken waren we begin van de middag bij ons slaapadres. Die was dichtbij het park, wat wel zo prettig was, omdat we ons op de fiets moesten verplaatsen.

Direct de tas gepakt en voor de eerste keer het park in. Op zaterdag en zondag is het er net een mierenhoop van mensen, waardoor de herten veelal in het bos verbleven. Overal zaten de mensen buiten de paden, wat daar blijkbaar gebruikelijk is.


De eerste dagen zaten de herten veel in het bos, wat de nodige stressmomennten voor ons opleverde, want we konden toch niet met lege kaartjes thuiskomen.
Gelukkig was er de laatste dagen wat meer actie bij de dieren en wat meer rust in het park, waardoor we toch de nodige Gb's moeten uitzoeken.

Hierbij een kleine impressie van gemaakte beelden.

zondag 2 oktober 2011

De R in maand

Als de r in de maand komt beloofd dat vooral in de maanden September en Oktober mooi licht. Overdag kan het nog vrij warm zijn, maar de s`nachts koelt het flink af. Dat betekent meestal dat er mist aanwezig is de volgende ochtend. Voor fotografen zijn dit de eigenlijk de momenten waarvan je moet profiteren, dus vroeg uit de veren. Hierbij wil drie recente foto`s , de Juveniel Purperreiger en Spinneweb zijn van vanmorgen.